Zanimljivosti o imenima u Beogradu

 

Na osnovu statističkih podataka koju nam je prosledila  Gradska uprava grada Beograda, sektor Zavod za informatiku i statistiku , ovde Vam otkrivamo neke zanimljivosti o imenima u gradu Beogradu.

 

smešna imena u Beogradu

 

Najčešća imena u Beogradu

 Iako je Dušan jedino srpsko muško ime koje j konstantno u poslednjih 100 godina bilo uvek među prvih 10, ono ipak ne spada među 5 najčešćih muških imena u Beogradu. A iako Vam se čini da je Dragana sigurno među prvih 5, verovali ili ne, više Boegrađanki nosi ime Mirjana.


Bez obzira na starosnu dob, najčešća imena su: 
o Muška imena: Aleksandar, Dragan, Zoran, Milan, Nikola 
o Ženska imena: Jelena, Milica, Marija, Ljiljana, Mirjana

 

Neobična imena u Beogradu

Zavod za Statistiku i nformatiku grada Beograda nam je na pitanje, koja su to neobična imena Vaših sugrađana, prosledio ovu listu. Imena zaista jesu neobična. Možda će Vam neka biti i smešna, za neka ćete se pitati kako su uopšte dozvoljena. Bez obzira na starosnu dob najneobičnija imena Beograđana su:

o Muška imena: Zeka, Plamen, Mrgud, Jorgovan, Granit, Dren, Omiljen, Ris, Jasen, Biserko, Dinarko, Svilenko, Tarzan, Gljeb

o Ženska imena: Svila, Vidra, Pepeljuga, Duga, Mirođija, Pobeda, Pravda, Željica, Zdravica, Lasta, Bistrica, Hajdi, Sjajna, Princeza, Blagodarna

 

Imena koja se najčešće menjaju u neko drugo ime

Verovatno očekujete da neko ko se zove Gljeb ili pak Zeko ili Vidra čim napuni 16 godina, koliko je potrebno da bi samostalno mogli da promene ime (više o tome ovde), brže bolje popune neophodne formulare i podnesu zahtev za promenu imena? Možda to Zeka i Vidra vaistinu i urade,ali mi  podatke o gospodinu Zeki i gospođi Vidri nemamo, jer su pretpostavljamo, a i veoma se nadamo, jedinstveni na području grada Beograda, pa samim time i ne ulaze ni u jednu statistiku. Zato su ona imena koja se najčešće daju i na listi onih koja se najčešće menjaju , a to su:

 
Muška imena: 
o Nikola (promenjeno u Vladimir, Andrija, Mladen, Bojan) 
o Saša ( promenjeno u Aleksandar, Saša-Daniel, Miša, Aleksandar-Saša )
Nenad (promenjeno u Nebojša, Danijel, Obren, Vladimir ) 
o Goran (promenjeno u Marko, Zdenko, Bojan) 
o Damir (promenjeno u Damnjan, Danilo, Dejan)

Ženska imena: 
o Dragana (promenjeno u Viktorija, Nina-Dragana, Dunja-Dragana, Danijela, Anđela)
o Marija (promenjeno u Valentina, Ana-Marija, Desanka, Maja, Anastasija)
o Sanela (promenjeno u Sanja, Nela, Aleksandra, Olivera)
o Maja (promenjeno u Marija, Marijana, Elvira)
o Zorka (promenjeno u Kristina-Zorka, Zorica)

 

 

 

Copyright © Značenje-Imena.com
Loading...